HISTÒRIA DE L'AUTOCROM

Curs Online

05/02/21, 12/02/21 i 19/02/21

©Etheldreda Laing
©Etheldreda Laing

  

PRESENTACIÓ

Farem un recorregut per la història del primer procés fotogràfic en color que es va comercialitzar. Què és i quan apareix? Veurem els inicis, l'expansió i el declivi d'aquesta tècnica tan singular que va estar en ús del 1907 al 1935. Comentarem i veurem imatges d'alguns dels autors més destacats.  

100% ONLINE

  • Aquest curs es realitzarà en format videoconferència, 3 sessions de 2h cadaescuna.Tots els participants podran comentar i preguntar en directe.
  • Les classes  seran gravades per qui no pot assistir en directe a la videoconferencia.

PROGRAMA

 

1. Els germans Lumière

2. L’autocrom, una invenció dels germans Lumière, aspectes tècnics, manufacturació i comercialització. 

3. Albert Kahn: el món vist en color

4. La vida domèstica en color, estètica i interessos del “fi de segle”: Etheldreda Laing, Mervyn O’Gorman, Charles Corbet, Alfonse Van Besten, ... 

5. El declivi de la tècnica

 

PLACES

15

 

DATES

05/02/21, 12/02/21 y 19/02/21 

Els divendres de 18h a 20h

 

PREU

45€ (reducción de 10%, 40€ por alumnos inscritos en un curso anual, antiguos alumnos y miembros de asociaciones fotográficas)

 

PROFESSORA

Helena Mayans

   

Helena Aguilar Mayans és una fotògrafa que treballa en l'àmbit de la fotografia artística i experimental. És llicenciada en Belles Arts i màster de formació al professorat per la Universitat de Barcelona. Compta també amb un MOOC de la universitat d'Edimburg sobre fotografia victoriana i té varis cursos sobre processos fotogràfics antics i fotografia d'autor.

 

Actualment treballa bàsicament en processos analògics i experimentals. Sent la fotografia com quelcom màgic, alquímic, … li encanta perdre's pels boscos i endinsar-se a llocs abandonats, les seves fotografies són una porta a altres realitats. La seva obra ha estat exposada i publicada en vàries revistes nacionals i internacionals.

http://www.helenaaguilarmayans.com/

 

 

  Taller/Escuela de fotografía
   T 663 90 44 67 
   info@multifotos.org