TALLER DE RETRAT A 4 MANS 

Amb Helena Mayans i Carles Palacio

Curs Presencial 

Del 14 al 28 de setembre

  

PRESENTACIÓ

En aquest taller treballarem des de dos vessants com elaborar un retrat, treballant tant des de la vesant del retrat editorial, com des de l'al·legoria i la posada en escena. Un taller a quatre mans dirigit per Helena Aguilar i Carles Palacio, en el que aprendrem diferents tècniques, maneres de fer i dinàmiques de treball per tal de poder tenir totes les eines per tal de realitzar qualsevol classe de retrat.

 

 

PROGRAMA

El taller es dividirà en 5 sessions de 2 hores cadascuna, on treballarem tant el concepte, com les dinàmiques de treball i algunes tècniques a l'hora d'encarar un retrat. Treballarem amb dos punts de vista diferents, dos maneres de fer que es complementen i que ens ajudaran a encara una sessió de retrat.

 

Dia 1

Breu introducció al retrat.

Abans de començar a disparar.

Esquemes de llum i preparació del set.

Interacció amb el/la model.

 

Dia 2

Pràctica amb Helena Aguilar.

La posada en escena i l'al·legoria en el retrat.

Encàrrec.

 

Dia 3 

Pràctica amb Carles Palacio.

El retrat editorial. Plantejament i realització.

Encàrrec.

 

Dia 4

Edició i postproducció.

Tractament digital (postproducció) de les imatges i edició del material.

 

Dia 5

Presentació i defensa dels treballs encarregats.

 

 

PLACES

10

DATES

Del 14 al 28 de setembre

Els dimarts i dijous de 18h30 a 20h30

PREU

95€ (reducción de 10%: 85,5€  por alumnos inscritos en un curso anual, antiguos alumnos y miembros de asociaciones fotográficas)

 

 

PROFESORS

Helena Mayans i Carles Palacio

 

Helena Aguilar Mayans
És una fotògrafa treballa en l'àmbit de la fotografia artística i experimental. És llicenciada en Belles Arts i Màster de formació al professorat en Arts per la Universitat de Barcelona. El seu treball explora el concepte de bellesa en la decadència, els espais propis femenins i la relació entre ruïnes, natura i humanitat. S'inspira en personatges femenins d'èpoques passades i les seves fotografies són una porta a altres realitats. Alguns moviments artístics i literaris del s.XIX i XX són també una gran font d'inspiració per desenvolupar el seu treball. La seva obra s'ha exposat i publicat en diversos mitjans nacionals i internacionals.

 

http://www.helenaaguilarmayans.com/

 

 

Carles Palacio i Berta 

És Fotoperiodista freelance actualmente entre Cataluña y los Balcanes.

Publica en medios como The New Yorker, Financial Times, Internazionale, The Telegraph o la Agencia Nur. Actualmente, está desarrollando varios proyectos tanto en Cataluña como en el este de Europa sobre conflictos sociales y étnicos.

http://www.carlespalacio.com/

 

  Taller/Escuela de fotografía
   T 663 90 44 67 
   info@multifotos.org