Desiree Dolron

 

 

 

 

 

Neix a Haarlem, Holanda, el 1963. Viu i treballa a Amsterdam. Actualment ocupa un lloc molt important en el món artístic contemporani, els seus treballs s'han exposat en algunes de les galeries més importants d'Europa.

 

A part de treballs d'estudi/artístics, també ha realitzat treballs de reportatge. Una constant comú en l'obra de Delron en tots els seus treballs és la vida i la mort.

 

 

 

 

El seu projecte Xteriors, realitzat entre 2001 i 2006, mostra unes imatges que ens recorden als quadres dels pintors flamencs, com Johannes Vermeer. Es fa evident que en aquest projecte és busca una estètica més pictòrica. Hi trobem també referències als interiors de Hammershoi per exemple. Tot i així són fotografies amb un estil personal.

 

Són unes imatges que tenen un domini absolut de la llum i l'ambient, l'escenografia està molt cuidada i la llum els hi dóna un aspecte fosc, un tant tenebrós. Transmeten serenitat, tant els escenaris com els personatges tenen reminiscències majestuoses però també són sobris. Hi ha postproducció digital. Els resultats fan que ens preguntem si estem davant una pintura o una fotografia.

 

 

  Taller/Escuela de fotografía
  Sant Isidre 53 | 17003 Girona
  T 972 417 289
  info@multifotos.org