Gregory Crewdson

 

 

Gregory Crewdson neix a Amèrica el 1962. És un fotògraf conegut per la seves fotografies d'una elaborada posada en escena, on sovint recrea tòpics del món americà, com poden ser les cases i els barris. Normalment fotografia els suburbis.

 

Va estudiar a la universitat de Yale. A l'hora de crear imatges té un estil dramàtic i cinematogràfic. Normalment crea escenes de caràcter surrealista o pertorbador. Crea el que ell anomena, “moments congelats”, moments inquietants que sovint ens fan recordar a escenes de pel·lícules de terror. Per crear cada imatge utilitza  un equip digne d'una producció cinematogràfica, treballa amb actors, amb un gran equip d'il·luminació, assistents,  ... cada fotografia de Gregory Crewdson necessita el treball de vàries persones.

 

Una de les coses més característiques del treball de Crewdson és la il·luminació. La mescla entre la llum del crepuscle natural i la llum artificial d'elements urbans, faroles, cotxes, ... Treballa amb una càmera de plaques, de manera que tots els efectes que vol aconseguir els treballa a l'escena, tot i que després també realitzi un treball de post producció. Cada escena està altament pensada, hi ha imatges que mostren escenes en interiors d'habitatges que s'han creat en un estudi, construint totes les estructures necessàries i incloent tots els mobles i objectes que fan falta. Com si es tractés de la creació d'un escenari per una gran producció audiovisual . Considera Hopper, Diane Arbus i el cinema com a grans referents en la seva obra.

 

Gregory Crewdson ha estat el protagonista de la pel·lícula/documental: “Gregory Crewdson, Brief Encounters” dirigit per Ben Saphiro i on es veu el seu procés de treball.

 

Més informació sobre el treball de Gregory Crewdson es pot trobar a:

 

Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Gregory_Crewdson

Aperture: http://www.aperture.org/crewdson/

Victoria and Albert museum: http://www.vam.ac.uk/content/articles/p/gregory-crewson/

Artnet: http://www.artnet.com/artists/gregory-crewdson/

Americanphoto: http://www.americanphotomag.com/interview-gregory-crewdson-mystery-everyday-life

Xatakafoto: http://www.xatakafoto.com/fotografos/la-fotografia-surrealista-de-gregory-crewdson

 

Brief Encounters: http://www.gregorycrewdsonmovie.com/

http://www.imdb.com/title/tt2281267/

  Taller/Escuela de fotografía
  Sant Isidre 53 | 17003 Girona
  T 972 417 289
  info@multifotos.org